logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako smanjiti nervozu i kako prepoznati stres na poslu

03/08/2012

Nervoza i stres sve češće su prisutni na radnom mjestu. Kako bi posao bio produktivniji vrlo je važno smanjiti nervozu i stres, ali najprije treba znati kako prepoznati stres i nakon toga kako smanjiti nervozu.

Nervoza i stres sve češće su prisutni na radnom mjestu. Kako bi posao bio produktivniji vrlo je važno smanjiti nervozu i stres, ali najprije treba znati kako prepoznati stres i nakon toga kako smanjiti nervozu.

Stres možemo prepoznati po fizičkim znakovima i psihološkim, mentalnim znakovima. Fizički znakovi stresa su: glavobolja, ubrzan rad srca, ukočeni vrat i ramena, ubrzano disanje, bolovi u leđima, znojenje, znojni dlanovi, bolovi u želucu, mučnina i proljev. Psihološki, mentalni znakovi stresa, koji se odražavaju na način razmišljanja, ponašanje ili raspoloženje: laka iritacija i netolerancija i zbog nebitnih, malih razloga, frustracija, gubljenje živaca i vikanje na druge osobe bez nekog osobitog razloga, sumnja u svoje mogućnosti, nervoza i iscrpljenost, teško se koncentrirati i usredotočiti na zadatke, prevelika zabrinutost oko nebitnih stvari, zamišljanje negativnih, zabrinjavajućih ili zastrašujućih scena.

Najčešći uzroci stresa na radnom mjestu su: strah od gubitka posla, premorenost, kratki rokovi, nedostatak podrške rukovoditelja, osjećaj da radnik ne može vladati svojim vremenom niti učinkom, nemogućnost da utječe na način rada, osjećaj otuđenosti od menadžmenta firme, osjećaj pretjerane eksploatiranosti ili osjećaj neiskorištenosti, “prazan hod”, monotonija, brojni fizički, biološki i kemijski utjecaji. Nitko ne može izbjeći stres, ali možemo se vratiti u stanje ravnoteže na razne načine, odnosno naučiti se nositi sa stresom. Smanjiti i ukloniti nervozu i stres možemo vježbanjem, humorom, igranjem, glazbom, molitvom ili meditacijom, boravkom u prirodi i masažom.

Za smanjenje stresa potrebno se baviti aktivnostima koje nas opuštaju. Isto tako za smanjenje stresa i uklanjanje nervoze potrebno je uvesti pravilnu prehranu s mnogo vitamina i minerala, izbjegavati stimulanse i sedative, te uvesti uredan ritam spavanja i budnosti.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh