logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Aneks ugovora o radu, što je aneks ugovora

24/05/2013

Trebate potpisati aneks ugovora o radu, ali ne znate što je aneks ugovora. Aneks ugovora o radu potpisuje se kad je došlo do izmjene ugovorenih uvjeta.

Trebate potpisati aneks ugovora o radu, ali ne znate što je aneks ugovora. Aneks ugovora o radu potpisuje se kad je došlo do izmjene ugovorenih uvjeta. Ugovor o radu je temeljni institut radnog prava na osnovu kojeg nastaje radni odnos. Ugovor o radu sklapa se u pisanoj formi i mora biti napisan i potpisan minimalni sadržaj propisan Zakonom o radu.

Pored Zakona o radu, na sklapanje, valjanost i prestanak ugovora o radu primjenjuje se Zakon o obveznim odnosima. Zakon o radu dozvoljava da se poslodavac i radnik dogovore i da ugovore i veća prava od onih koja su propisana zakonom. Inače, bez obzira kako je i kojim aktom neko pravo uređeno, za radnika će se primjenjivati uvijek ono pravo koje je za radnika povoljnije.

Aneks ugovora o radu ne znači otkaz o radu, to je prijedlog za izmjenu ugovora o radu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh