logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Bonton na poslu i pravila ponašanja na poslu

04/10/2011

Pravila ponašanja na poslu su određena i postoji točno određeni bonton na poslu. Prvo osnovno pravilo koje nalaže bonton na poslu je da nema kašnjenja.

Pravila ponašanja na poslu su određena i postoji točno određeni bonton na poslu. Prvo osnovno pravilo koje nalaže bonton na poslu je da nema kašnjenja. Znači na posao i sve sastanke dolazite na vrijeme.

Što se tiče predstavljanja zaposlenika bonton govori da se zaposlenici na nižoj poziciji predstavljaju onima na višoj. Ukoliko ste zaboravili ime sugovornika, samo pitajte: ‘Oprostite, nisam zapamtio vaše ime.’ Posebno pripazite na tonalitet svog glasa kad s nekim razgovarate.
Ne zaboravite na rukovanje koje je obavezno na svim poslovnim susretima, poslovnim sastancima i događanjima. Pravilan stisak ruke mora biti umjereno čvrst, a slab stisak ruke ostavlja dojam osobe koja je pasivna, što ostavlja negativan dojam na poslovne partnere.
Poslovni bonton propisuje i posebnu odjeću koja je primjerena za radno mjesto. Većina tvrtki ima točno određeni dress code, ali nećete pogriješite ako odaberete klasičan odabir odjeće.

U strogo poslovnom okruženju nemojte pričati viceve jer to nije primjereno, također izbjegavajte na poslu voditi privatne razgovore. Osobito izbjegavajte privatne pozive na sastancima s poslovnim partnerima i pred šefom.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh