logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Bonton u komunikaciji i poslovno ponašanje

04/10/2011

Poslovno ponašanje se u potpunosti razlikuje od privatnog, prijateljskog ponašanja. Osobito je važno znati bonton u komunikaciji i to poslovnoj komunikaciji.

Poslovno ponašanje se u potpunosti razlikuje od privatnog, prijateljskog ponašanja. Osobito je važno znati bonton u komunikaciji i to poslovnoj komunikaciji.

U poslovnoj komunikaciji i poslovnom okruženju prema bontonu obraćamo se jedni drugima s ‘Vi’, titulom i prezimenom. U poslovnoj komunikaciji prednost se određuje u prvom redu položajem unutar poslovne sredine, hijerarhijom, a tek onda dobi.

Morate imati na umu da sve informacije koje prenosite drugima predstavljajući im treće osobe moraju biti točne, razgovijetne i predstavljene redoslijedom predviđenim za poslovno komuniciranje.
Ukoliko želite uručiti poslovnom partneru svoju posjetnicu, obavezno ju uručite s imenom okrenutim prema onome kojemu ju uručujemo. Dok kod primanja posjetnice trebate se najprije nekoliko trenutaka zadržati na njezinom sadržaju, a zatim je spremiti među posjetnice, nikako ne u stražnji džep hlača.

Osobito morate paziti da ne upadate u riječ svom sugovorniku, pričekajte neka on kaže sve što ima, tek onda vi iznesite svoje mišljenje. Ne zaboravite na rukovanje koje je osobito važno u poslovnoj komunikaciji. Rukovanjem započinjete i završavate svoj poslovni susret.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh