logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Bonton u uredu i pristojno ponašanje

10/11/2011

Pristojno ponašanje u svakodnevnom životu mora biti prioritet, a osobito treba pripaziti na ponašanje u uredu i na poslu. Stoga postoje i pravila koja propisuje bonton u uredu.

Pristojno ponašanje u svakodnevnom životu mora biti prioritet, a osobito treba pripaziti na ponašanje u uredu i na poslu. Stoga postoje i pravila koja propisuje bonton u uredu. Na početku što se tiče pozdrava uvijek prvi pozdravlja onaj koji je na nižoj razini onoga koji je na višoj.

Kod rukovanja žena prva pruža ruku muškarcu, stisak mora biti čvrst i kratak. Ako ste se rukovali s jednom osobom u uredu, morate to učiniti i s ostalim uredom. Ne zaboravite da se rukuje na dolasku i odlasku iz ureda. Treba voditi računa i o redu predstavljanja, odnosno podređenog kolegu uvijek predstavite nadređenom, dok se žene nikada ne predstavljaju muškarcima. Uz sve to vrlo je važan i dojam koji ostavljate svojom odjećom, stoga posebnu pozornost obratite na odjeću koja mora biti primjerena radnom mjestu koje obavljate. Kada ulazite u prostoriju u kojoj se nalazi manje od troje ljudi, obavezno kucajte, ali ako se nalazi više od troje ljudi nema potrebe za kucanjem.

I na kraju prema poslovnom bontonu prvi ulazi i izlazi onaj tko je najbliži vratima, bez obzira je li to žena ili muškarac.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh