logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Bonton za stolom u restoranu

21/02/2012

Bonton za stolom u restoranu govori o tome koja su pravila ponašanja u restoranu. Prilikom ulaska u restoran muškarac ulazi prvi pridržavajući vrata ženskoj osobi. Kroz restoran, do stola, muškarac se kreće ispred žene.

Bonton za stolom u restoranu govori o tome koja su pravila ponašanja u restoranu. Prilikom ulaska u restoran muškarac ulazi prvi pridržavajući vrata ženskoj osobi. Kroz restoran, do stola, muškarac se kreće ispred žene.

U načelu muškarac se uvijek prvi predstavlja ženskoj osobi, osim ako je velika razlika u godinama, tada se znatno mlađa ženska osoba prva predstavi starijem muškarcu. Žena ima prednost pri izboru jela, a muškarac poziva konobara i naručuje jelo, isto tako muškarac bira vino. Trebate li konobara pozovite diskretno, bez vikanja, zvižduka ili nekontroliranog mahanja. Prilikom sjedenja za stolom pazite da ne smetate osobi koja sjedi do vas, laktove držite uz tijelo, nikako raširene. Za stolom nije pristojno popravljati frizuru ili šminku, popravljanje izgleda obavite odlaskom u toalet. Nije pristojno telefonski razgovarati i istodobno još s nekim u prostoriji. Uvijek odlučite što je važnije i koji ćete razgovor obaviti prvi.

Pri završetku jela, spustite ubrus na stol, a pribor stavi paralelno u tanjur, tako će konobar znati da ste gotovi sa jelom. Prilikom odlaska iz restorana u pravilu prvo izlazi ženska osoba.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh