logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Brisanje hipoteke, hipoteka na stan

21/06/2013

Hipoteka na stan jedan je od instrumenta osiguranja u banci prilikom kupovanja stana na kredit. Kada se završi otplata stana tada je potrebno provesti postupak za brisanje hipoteke kako bi se stan oslobodio tog tereta.

Hipoteka na stan jedan je od instrumenta osiguranja u banci prilikom kupovanja stana na kredit. Kada se završi otplata stana tada je potrebno provesti postupak za brisanje hipoteke kako bi se stan oslobodio tog tereta.

Hipoteka je instrument osiguranja naplate putem kojih banka u slučaju neredovite otplate kredita može zapljeniti imovinu klijenta kako bi naplatila svoja potraživanja. Kod hipoteke se imovina daje banci u zalog. Nekretnine opterećene hipotekom mogu se slobodno prenositi.

Za brisanje hipoteke potreban vam je zahtjev, odnosno prijedlog, izjava o brisanju ili brisovno očitovanje s ovjerenim potpisom vjerovnika i pristojbe (biljezi).
Prijedlog za brisanje hipoteke na svojoj nekretnini u pravilu stavlja hipotekarni dužnik i to tako da svome prijedlogu prilaže brisovno očitovanje, koje je u propisanoj formi izdao hipotekarni vjerovnik (npr. banka), a kojim očitovanjem potvrđuje da je hipotekarni dužnik u cijelosti podmirio sva njegova potraživanja i da dopušta da se u zemljišnim knjigama u listu „C“ briše hipoteka za dužni iznos (glavnicu i kamate).

Dakle, za brisanje hipoteke potreban vam je zahtjev, odnosno prijedlog, izjava o brisanju ili brisovno očitovanje s ovjerenim potpisom vjerovnika i pristojbe (biljezi), zahtjev i brisovno očitovanje dostavlja se u zemljišno knjižni odjel u mjestu gdje je nekretnina upisana.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh