logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Broj računa na kartici i zaštita od krivotvorenja

19/04/2012

Zaštita od krivotvorenja vrlo je važna te je prilikom uplate, primjerice, putem kreditne kartice uz osobne podatke i rok valjanosti kartice potrebno doznačiti i broj računa na kartici.

Zaštita od krivotvorenja vrlo je važna te je prilikom uplate, primjerice, putem kreditne kartice uz osobne podatke i rok valjanosti kartice potrebno doznačiti i broj računa na kartici.

Ukoliko ne znate gdje se nalazi broj kartice, evo u nastavku pojašnjenje. Broj kartice sastoji se od 16 brojeva na prednjoj strani kartice, ukoliko izvršavate plaćanje putem interneta potrebne su vam zadnje 4 znamenke, odnosno 4 znamenke sa desne strane. Da biste se zaštitili od krivotvorenja potrebno je držati se nekoliko pravila: potpišite novu karticu čim ju dobijete, brojeve računa kartice i osobni identifikacijski broj (PIN) čuvajte na sigurnom mjestu, a nikako zapisanog blizu kartice ili u novčaniku, uništite i bacite kopije izvadaka, avionske karte, planove puta, sve što pokazuje brojeve kartice, nemojte nikada nikome dati svoju lozinku za pristup svom online računu ili za pristup davatelju internet usluge. Najčešći način Internet prevare je lažno predstavljanje, a kao zaštita služi certifikat, odnosno dokument koji se koristi a identificiranje osobe ili nekog drugog subjekta za povezivanje identiteta sa javnim ključem (public key).

Certifikat sadrži podatke za identifikaciju kao što su ime i prezime, datum prestanka valjanosti cestifikata (kratice), digitalni potpis koji je izdao certifikat, serijski broj i dr. Upravo zato prilikom kupnje putem interneta je potrebno je navesti podatke koje smo već naveli kako bi zašiti svoj identitet.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh