logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Crkveno vjenčanje cijena i dokumenti za crkveno vjenčanje

06/06/2012

Odlučili ste se za crkveno vjenčanje, te vas zanima cijena i koji su vam dokumenti za crkveno vjenčanje potrebni.

Odlučili ste se za crkveno vjenčanje, te vas zanima cijena i koji su vam dokumenti za crkveno vjenčanje potrebni.

Ukoliko želite sklopiti brak u vjerskom obliku, tada najprije trebate otići do matičara i zatražiti potvrdu o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje braka. Potvrda o ispunjavanju pretpostavki za sklapanje braka u vjerskom obliku vrijedi tri mjeseca od dana izdavanja. Dan crkvenog vjenčanja dogovorit ćete sa službenikom vjerske zajednice. Službenik vjerske zajednice pred kojim je brak sklopljen dužan je dostaviti matičaru potvrdu o sklopljenom braku, koju potpisuju žena, muž, svjedoci i službenik vjerske zajednice.

Brak sklopljen u vjerskom obliku matičar upisuje u državnu maticu vjenčanih i izdaje izvadak, koji je dokaz da brak sklopljen u vjerskom obliku ima učinke građanskog braka. Potrebna dokumentacija: izvadak iz matice rođenih koji nije stariji od tri mjeseca, dokaz o državljanstvu (osobna iskaznica, putovnica ili domovnica), uplatnicu za uplaćenu upravnu pristojbu i 100 kuna upravne pristojbe u državnim.

Troškovi sklapanja braka su:
- 100 kuna upravne pristojbe za sastavljanje zapisnika prijave o sklapanju braka,
- 40 kuna upravne pristojbe za zahtjev i izdavanje potvrde o ispunjenju pretpostavki za sklapanje braka u vjerskom obliku, – 20 kuna naknade za obrazac potvrde (naknada je deset kuna po obrascu, a izdaje se u dva primjerka),
- naknada koju morate platiti predstavniku vjerske zajednice za obred u vjerskom obliku, ovisno u kojoj vjerskoj zajednici sklapate brak.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh