logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

CVV broj i kupnja putem interneta

19/04/2012

Za kupnju putem interneta potreban vam je CVV broj radi potvrde vlasništva kartice. Kupnja putem interneta, odnosno online kupovina je svaki oblik kupnje proizvoda ili usluga korištenjem interneta kao mjesta razmjene vrijednosti.

Za kupnju putem interneta potreban vam je CVV broj radi potvrde vlasništva kartice. Kupnja putem interneta, odnosno online kupovina je svaki oblik kupnje proizvoda ili usluga korištenjem interneta kao mjesta razmjene vrijednosti.

Online kupovina odvija se preko specijaliziranih servisa poput eBaya ili bilo koje web stranice koja u sebi sadrži sve potrebne dijelove webshopa (online trgovine). Postupak kupovine putem interneta obično se odvija u par koraka, a to je pronalazak internetske trgovine (i registracija ukoliko je potrebna), izbor proizvoda kojeg želite kupiti (ili više njih), odluka o kupnji, plaćanje proizvoda i na kraju dostava na željenu adresu. Prilikom kupnje putem interneta dobro je imati PayPal korisnički račun. Dakle, PayPal je sustav plaćanja za online trgovine i funkcionira kao vaš virtualni novčanik, a da bi mogli napraviti PayPal korisnički račun morate imati podržanu kreditnu ili debitnu karticu.

Kao sigurnosna mjera prilikom online kupnje je unošenje CVV ili CSC broja. CVV (Card Verification Value) je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji se nalazi na stražnjoj strani kartice, ali ponekad se nalazi i na prednjoj strani ovisno o kartici (npr. American Express).


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh