logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Dokumentacija za kupnju stana

09/02/2012

Dokumentacija za kupnju stana mora se dobro provjeriti prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Provjerite izvadak iz zemljišno-knjižnog odjela, odnosno vlasnički list, a građevinsku dozvolu ako je riječ o novogradnji.

Dokumentacija za kupnju stana mora se dobro provjeriti prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Provjerite izvadak iz zemljišno-knjižnog odjela, odnosno vlasnički list, a građevinsku dozvolu ako je riječ o novogradnji.

Pri samoj kupnji stana uobičajeno je potpisivanje predugovora u kojem se definira nekretnina (adresa, kat, broj stana, opis prostorija od kojih se sastoji i ukupna površina) dogovorena cijena, datum sklapanja konačnog ugovora i isplata kapare za nekretninu. Sastavite kupoprodajni ugovor u više istovjetnih primjeraka, te ovjerite kod javnog bilježnika. Pravo vlasništva nad nekretninom stječete se upisom u zemljišne knjige na temelju kupoprodajnog ugovora koji sadrži tabularnu ispravu (izjava prodavatelja kojom dozvoljava kupcu prijenos prava vlasništva na njegovo ime). Prijedlog za upis vlasništva podnosite zemljišno-knjižnom odjelu općinskog suda prema mjestu u kojem se nalazi nekretnina.

Za upis vlasništva potrebno je priložiti slijedeću dokumentaciju: prijedlog upisa u dva primjerka, kupoprodajni ugovor, tabularnu ispravu prodavatelja o dopuštenju upisa kupcu, dokaz o državljanstvu kupca (domovnica, osobna iskaznica, putovnica) te pristojbu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh