logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Dokumenti za vizu i kako dobiti vizu

25/04/2012

Postupak kako dobiti vizu prvenstveno ovisi o zemljama u koju želite otputovati, a prema tome su propisani i dokumenti za vizu.

Postupak kako dobiti vizu prvenstveno ovisi o zemljama u koju želite otputovati, a prema tome su propisani i dokumenti za vizu.

Osobe koje putuju u stranu zemlju u svrhu posjeta ili turizma moraju priložiti razne dokumente kao dokaz njihovih čvrstih veza s Hrvatskom i namjere da se vrate natrag. Uz osobne dokumente i razne obrasce koje treba ispuniti, najčešće je potrebno Garantno pismo (Affidavit Of Support) od osobe koju posjećujete i dokaz da imate dovoljno novčanih sredstava da pokrijete troškove vašeg putovanja. Zaposlenim osobama moguće će trebati priložiti pismo od svog poslodavca, uključujući informacije o dužini radnog staža, plaćenom i neplaćenom odmoru, te prosječnim mjesečnim primanjima u zadnja tri mjeseca. Samostalni privrednici i osobe slobodnih zanimanja trebaju priložiti svoju obrtnicu, dokaz o prosječnim godišnjim prihodima i potvrdu o plaćenom porezu. Studenti/učenici trebaju priložiti indeks i/ili potvrdu škole o redovnom upisu u tekuću školsku godinu i svjedodžbu prethodne godine koju su završili (srednjoškolci). Umirovljenici trebaju priložiti zadnji odrezak od mirovine. Osobe u braku: vjenčani list ne stariji od 6 mjeseci. Ako ste roditelj uzdržavane djece: rodne listove djece koja ne putuju s vama.

Ukoliko putujete poslovno, postupak dobivanja poslovne vize sastoji se od službenog dopisa od svog poslodavca koji sadrži sljedeće podatke: svrha putovanja i trajanje boravka, na kojoj poziciji rade unutar tvrtke i kolika su im prosječna mjesečna primanja, datum putovanja i mjesto ulaska u zemlju, ime, adresu i ostale pojedinosti o tvrtki koju posjećuju, te informaciju o tome tko snosi troškove putovanja.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh