logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Gdje uložiti novac, pametno ulaganje novca

06/09/2012

Zanima vas gdje uložiti novac, stručnjaci kažu da je pametno ulaganje novca dio u plemenite kovine, dio na štednju u banci ili ulaganje u nekretnine i dio u dionice.

Zanima vas gdje uložiti novac, stručnjaci kažu da je pametno ulaganje novca dio u plemenite kovine, dio na štednju u banci ili ulaganje u nekretnine i dio u dionice.

Ukoliko imate na raspolaganju veću količinu novca i ako je pravi trenutak na tržištu nekretnina možete investirati u nekretninu. Nekretninu možete iznajmiti i na taj način dobivat ćete mjesečnu najamninu, a kada cijene nekretnina narastu možete ju i prodati. Činjenica je da će ulaskom u EU poskupjeti zemljište, nekretnine, a i sami troškovi gradnje dovoljan, stoga želite li uložiti u nekretnine sada bi trebalo biti povoljno vrijeme za kupnju. Ulaganje u štednju je uvijek isplativo, stoga ukoliko niste skloni rizičnim ulaganjima kao što su fondovi i dionice, svoj novac oročite u neku banku, a banka će vas kroz kamatu štititi od inflacije.

Trenutno se dobro isplati i ulaganje u zlato, jedino je problem što u Hrvatskoj ne možete kupiti primjerice zlatne poluge nego morate ići u inozemstvo po njih ili možete zatražiti usluge fondova koje kupuju zlato na stranom tržištu. Ulaganjem u vrijednosnice postoji mogućnost ostvarenja veće dobiti od primjerice kamate ostvarene na štednju u banci.

Isto tako ulaganje u dionice je veći rizik od rizika kod klasične štednje u banci. Rizik ulaganja u vrijednosnice može se smanjiti ulaganjem u različite vrste vrijednosnica (dionice, obveznice) i u vrijednosnice više izdavatelja (diverzifikacija portfelja). Poželjno je ulaganje u likvidne vrijednosnice, odnosno u one kojima se najčešće trguje i koje je moguće u vrlo kratkom vremenu utržiti.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh