logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Ideje za otvaranje obrta

05/05/2014

Želite li otvoriti vlastiti obrt najbitnije je odabrati ideju i provjeriti jesu li ideje za otvaranje obrta u skladu s mogućnostima.

Ukoliko ste nezaposlena osoba, samozapošljavanje osiguralo bi vam redovita mjesečna primanja, a samim time stječe se i dodatno iskustvo kako u poslovnom tako i u privatnom segmentu. Jedan od čestih upita prije samog otvaranja obrta je kako i što otvoriti, a da bi bilo zanimljivo klijentima i nama samima. Ideja za otvaranje obrta prva je i možda najteža stavka koju moramo riješiti jer danas kada je potražnja za zaradom i primanjima velika, sve je više onih koji su krenuli sa ovakvim oblikom samozapošljavanja, pa je prema tome vrlo važno istražiti tržište i pronaći zanimanje sa što manjom konkurencijom, a opet nešto u čemu se jako dobro snalazimo.

Treba voditi računa o tome da je danas krizno vrijeme te da bi naš proizvod trebao biti što jeftiniji i pristupačniji klijentima, kako bi smo mi kao obrtnik bili zadovoljni i naš klijent kao kupac. Osim ideje za samozapošljavanjem, problem koji se javlja je i zatvaranje malih radnji,mali profit dosadšnjih poduzetnika ili veliki početni kapital što bi nas moglo obeshrabriti i odgovoriti od pokretanja posla. S druge pak strane treba voditi brigu i o tome da postoje poslovi i koji ne zahtjevaju veliko početno novčano ulaganje što bi nam mogao biti poticaj.

Neke od ideja za otvaranje obrta

Na samom početku vrlo je teško pronaći dobru ideju za otvaranje obrta, ali kad malo bolje razmislimo o svojim hobijima, o tome što nas najviše zanima, što bi željeli raditi, što ste već radili i naučili, kad sve stavimo na papir i kad se dovoljno dobro raspitamo o mogućnostima, sama ideja nebi trebala predstavljati veliki problem. Dobar poslovni plan uvelike nam može pomoći za samozapošljavanje, te odrediti dali je trenutna ideja koju imamo dobra ili loša.

Ukoliko već imamo predispozicije za otvaranje obrta tj. ako smo uz roditelje naučili nešto raditi ili ako su nam roditelji vlasnici nekog obrta onda je odabir puno lakši. Izrada nakita, šivanje i dizajniranje odjeće, web dizajn ili web programiranje, kozmetičke djelatnosti, auto servisi, poljoprivredni poslovi ili posrednik u kupovini preko interneta samo su neke od ideja koje su tražene, a nije ih teško usavršiti ukoliko imamo veliku želju i volju za samostalnim uspjehom.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh