logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Izračun interkalarne kamate

01/03/2012

Interkalarna kamata je dio ukupne redovne kamate koju korisnik kredita plaća banci, a specifična je kod otplate u mjesečnim anuitetima. Izračun interkalarne kamate temelji se na po stopi i metodi po kojoj se obračunava i redovna kamata.

Interkalarna kamata je dio ukupne redovne kamate koju korisnik kredita plaća banci, a specifična je kod otplate u mjesečnim anuitetima. Izračun interkalarne kamate temelji se na po stopi i metodi po kojoj se obračunava i redovna kamata.

Naime, radi se o kamati na iznos isplaćenih sredstava kredita za period od datuma isplate kredita do datuma prijenosa kredita u otplatu. Primjer: isplata kredita je bila 10. siječnja, datum dospijeća rate je 5. u mjesecu. Interkalarna kamata će biti obračunata za period od isplate sredstava (10. siječnja) do 5. veljače, dana kada počinje otplata kredita. Krediti koji se isplaćuju višekratno obračun interkalarne kamate je drugačiji.

Neke banke ne naplaćuju interkalarne kamate ukoliko se radi o samo nekoliko dana razlike (1-4) i za kredite ročnosti do 12 mjeseci.


komentar(a)

Tražite kredit, štednju ili osiguranje?

Novac.net je baza financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu. Pomažemo vam pronaći i odabrati najbolji proizvod za vaše potrebe. Usporedite i pronađite najpovoljnije kredite, kartice, štednje, police osiguranja, mobilne i fiksne tarife ili telekom pakete.

U surandnji s partnerima pomažemo uštedjeti na

Kreditu      |      Osiguranju      |      Štednji

Pošaljite nam email ili
ispunite kontakt obrazac..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2011, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh