logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Izračun kreditne sposobnosti

27/02/2012

Obzirom da svaka banka ima svoje uvjete za podizanje kredita, pa tako i izračun kreditne sposobnosti, ipak postoje neka uobičajena pravila izračuna kreditne sposobnosti.

Obzirom da svaka banka ima svoje uvjete za podizanje kredita, pa tako i izračun kreditne sposobnosti, ipak postoje neka uobičajena pravila izračuna kreditne sposobnosti.

Osnovni parametri za izračun kreditne sposobnosti su iznos prosječnih redovitih mjesečnih primanja, iznos anuiteta otplate kredita, te postojeća zaduženja. Kreditna sposobnost se utvrđuje za sve sudionike u kreditu: korisnika kredita, sudužnike i jamce. Ako korisnik kredita nije samostalno kreditno sposoban, za odobravanje kredita možda će mu biti potreban i sudužnik. Izračun kreditne sposobnosti temelji se i na postotku zaduženosti. Obično se može maksimalno zadužiti do visine 45% prosječnih mjesečnih primanja. U postotak zaduženosti ubrajaju se i već postojeća zaduženja.

Ukoliko se prilaže sudužnik – izračun kreditne sposobnosti računa se na isti način kao i za korisnika kredita (pojedinačna kreditna sposobnost).


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh