logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako do građevinske dozvole, izdavanje građevinske dozvole

16/04/2012

Odlučili ste graditi kuću te vas zanima kako do građevinske dozvole, te što vam je potrebno za izdavanje građevinske dozvole.

Odlučili ste graditi kuću te vas zanima kako do građevinske dozvole, te što vam je potrebno za izdavanje građevinske dozvole.

Građevna dozvola je dokument (upravni akt – rješenje) na temelju kojega se može započeti gradnja građevine. Njima se utvrđuje da je glavni, odnosno idejni projekt izrađen u skladu s propisima i utvrđenim uvjetima koje mora ispunjavati građevina na određenoj lokaciji te da su ispunjeni svi potrebni preduvjeti za gradnju. Da biste dobili građevinsku dozvolu potrebo je ishoditi pisane suglasnosti svih susjeda koji graniče sa vašom parcelom u zemljišno knjižnom izvatku (nije nužno), elektroenergetska suglasnost nadležnog distribucijskog poduzeća što uključuje uplatu 1/2 iznosa za odabrani priključak, suglasnost nadležnog vodoprivrednog poduzeća , te suglasnost nadležnog komunalnog poduzeća.

Zahtjevu za izdavanje građevne dozvole za primjerice obiteljsku kuću investitor mora priložiti dokaz da ima pravo graditi na određenoj nekretnini, – glavni projekt u četiri primjerka, s potvrdama kada je to određeno, – potvrdu o nostrifikaciji, dokaz da ima pravo graditi na zemljištu od kojeg će se formirati građevna čestica, odnosno na postojećoj građevini.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh