logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako doći do posla i kako se istaknuti na radnom mjestu

23/08/2012

Pronalazak posla u ovim kriznim vremenim zasigurno nikome nije lagan zadatak, kako onima koji žele promijeniti postojeće radne mjesto tj. naći radno mjesto s boljim uvjetima, nezaposlenima ili onima koji traže honorarni ili dodatni posao koji bi im omogućio popravljanje kućnog budžeta. Pitanje je kako doći do posla i kako se istaknuti na radnom mjestu.

Pronalazak posla u ovim kriznim vremenim zasigurno nikome nije lagan zadatak, kako onima koji žele promijeniti postojeće radne mjesto tj. naći radno mjesto s boljim uvjetima, nezaposlenima ili onima koji traže honorarni ili dodatni posao koji bi im omogućio popravljanje kućnog budžeta. Pitanje je kako doći do posla i kako se istaknuti na radnom mjestu.

Prije traženja posla potrebno je odrediti svoje sposobnosti, vještine i znanja koja bi nas dovela do određenog radnog mjesta i napraviti popis poslova koje bi mogli uspješno obavljati. Dakle, kad to imamo definirano lakše ćemo krenuti u potragu i na mogućim razgovorima za posao poslodavcima ćemo moći jasno odgovoriti na pitanje što dobivaju ako nas zaposle. Dakle, tu je odgovor na ono famozno pitanje: Zašto bismo zaposlili vas? ili Što vi imate, a da ostali kandidati nemaju?

Osim uobičajenih načina apliciranja za posao putem internet stranica specijaliziranih za objavu natječaja i Zavoda za zapošljavanje potragu možete proširiti i samoincijativnim javljanjem, slanjem zamolbi i životopisa na firme ili institucije koje bi mogle zapošljavati osobe s vašim kvalifikacijama. Osim toga, vrlo je važno informaciju o traženju posla proširiti i među poznanicima, prijateljima i članovima obitelji, koji možda mogu imati saznanja o postojećim otvorenim radnim mjestima, te vas na taj način preporučiti ili vam dati korisnu informaciju koja firma ili poslodavac traži radnike.

Za nezaposlene ili one dugotrajno nezaposlene put do posla je možda malo teži, no ne treba očajavati. Svatko ima neke sposobnosti koje može kod sebe prepoznati i razvijati ih te na taj način doći do željenog zaposlenja. Osim toga, uvijek je moguća prekvalifikacija, honorarni posao, sezonski posao u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Za one koji traže dodatni honorarni posao, najbolja opcija je davanje oglasa, tako primjerice, profesori i učitelji pored stalnog zaposlenja uvijek mogu davati privatne instrukcije, prevoditi i slično, a oni koji su vješti kao majstori također mogu konkurirati.

Honorani posao može biti i s punim radnim vremenom kao npr. vođenje kućanstva, čuvanje djece ili čišćenje. Kad ste već jednom pronašli posao u skladu s vašim obrazovanjem, znanjem, sposobnostima
i vještinama, a kako bi se što lakše istaknuli na poslu i opravdali vaše zaposlenje, potrebno se istaknuti trudom i marljivošću, spremnošću na daljnje usavršavanje te prihvaćanjem i težih radnih
zadataka.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh