logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako hobi pretvoriti u posao

30/11/2012

Hobi u kojem uživate i koji se bavite dulje vrijeme, pokaže li se za to mogućnost, ali i tržišna potražnja, možete u svakom trenutku pretvoriti u pravi posao. Kako hobi pretvoriti u posao?

Hobi u kojem uživate i koji se bavite dulje vrijeme, pokaže li se za to mogućnost, ali i tržišna potražnja, možete u svakom trenutku pretvoriti u pravi posao. Kako hobi pretvoriti u posao? Poznata je činjenica da posao u kojem uživate i koji vas ispunjava donosi i veću materijalnu dobit, a ako je taj posao k tome još i vaš hobi onda sigurno nećete bankrotirati.

No, kao i prije svakog pokretanja posla morate razmisliti želite li to raditi puno radno vrijeme i možete li si tim poslom osigurati dovoljno sredstava za život. Baveći se određenim hobijem dulje vrijeme vjerojatno ste kroz krug prijatelja i poznanika već dobili povratnu informaciju o isplativosti bavljenja tim hobijem. Osim, toga možete  napraviti brzo online istraživanje među ljudima s kojima komunicirate mailom ili putem društvenih mreža, tako će vam biti jasnije koliki opseg posla možete očekivati te koliko su ljudi spremni za vaš proizvod izdvojiti.

No, ipak preporučljivo je napraviti istraživanje tržišta kako bi se vidjela potreba za određenom uslugom ili proizvodom te definirala isplativost pokretanja određene vrste posla. Provjerite kakva je konkurencija i odredite po ćemu ćete se razlikovati od njih.  Dobro pripremite teren i krenite postupno u realizaciju pretvaranja hobija u posao te izradite poslovni plan i podrobno razmotrite izvore financiranja. Iako ste u užem krugu prijatelja i poznanika već stekli reputaciju uspješno se baveći određenim hobijem prezentirajući im svoj proizvod, ipak za pravo pokretanje posla potrebno je napraviti i ozbiljniju reklamu. Reklamirajete se na društvenim stranicama, internetu te pošaljite informativne e-mailove potencijalnim kupcima.

U Hrvatskoj je sve više mladih koji su se zbog nedostatka radnih mjesta odlučili na pokretanje posla te iz hobija napravili uspješan biznis. Stoga, ako vidite da ste doista dobri u onom što radite u slobodno vrijeme, bilo da je riječ o izradi nakita, šivanju, izradi raznih ukrasnih predmeta, fotografiranju ili bilo kojem drugom kreativnom radum, ne oklijevajte nego se upustite u poslovnu avanturu svoga života.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh