logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako instalirati mrežnu karticu

18/11/2011

Trebate instalirati mrežnu karticu na računalo, ali ne znate postupak kako instalirati mrežnu karticu. U nekoliko jednostavnih koraka možete sami instalirati mrežnu karticu.

Trebate instalirati mrežnu karticu na računalo, ali ne znate postupak kako instalirati mrežnu karticu. U nekoliko jednostavnih koraka možete sami instalirati mrežnu karticu.

Cijene novih mrežnih kartica kreću se od 50 kuna pa na više. Nakon što ste kupili, karticu ugradite u slobodan PCI slot i uključite računalo. Noviji operativni sustavi poput Windowsa XP, Viste i 7 u većini će slučajeva automatski instalirati mrežnu karticu. Ukoliko se to ne dogodi, umetnite CD koji ste dobili sa komponentom i ručno pokrenite instalaciju.

Kliknite na Start > Control Panel > Network Connections . Ukoliko je kartica ispravno instalirana ovom prozoru bi tebali imati ikonu Local Area Connection. Spojite mrežni kabel iz rutera na mrežnu karticu i kliknite na Local Area Connection ikonu. Ako je sve dobro podešeno pod Connection > Status > trebalo bi biti Connected .

Kliknite na Properties i označite polje Show icon in notification area when connected . U Tasku (dolje desno) pojavit će se ikona sa dva monitora koji označavaju da je uspostavljena veza sa ruterom.

Dobra alternativa mrežnoj kartici može biti i wireless kartica čija cijena također iznosi manje od 100 kuna, no ukoliko posjedujete starije računalo prije kupovine savjetujte se sa prodavačem jer postoj mogućnost da zbog sporosti USB utora ova kartica ne radi ispravno, no postoji i PCI verzija koja se ugrađuje u računalo poput mrežne kartice.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh