logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako izdati knjigu i kako objaviti knjigu

03/05/2012

Napisali ste knjigu i želite je objaviti, zanima vas kako izdati, odnosno kako objaviti knjigu. Objaviti knjigu možete na nekoliko načina…

Napisali ste knjigu i želite je objaviti, zanima vas kako izdati, odnosno kako objaviti knjigu. Objaviti knjigu možete na nekoliko načina: možete ponuditi knjigu izdavačima, možete objaviti knjigu u vlastitoj naknadi, poslati knjigu na natječaj ili objaviti digitalnu knjigu.

Naime, možete se javiti izdavačkim kućama tako što ćete im poslati svoj životopis, eventualne reference, te sinopsis knjige te priložiti minimalno 20 kartica knjige koju želite izdati, ovo je ujedno najteži način želite li izdati knjigu. Knjigu možete izdati pokušate li s književnim natječajima, na ovaj način imate najviše šansi da vas se primijeti. Ukoliko pobijedite na natječaju, osim novca, dobit ćete automatski i izdavanje knjige te ponešto besplatne promocije.

Jedan od načina je i objavljivanje knjige u vlastitoj nakladi. Ova opcija je možda najkompliciranija jer sve ovisi o vašem angažmanu i financijama, ali je najsigurniji način da ćete objaviti svoju knjigu. Potrebno je napraviti prelom knjige, dizajnirati naslovnicu, pripremiti knjigu za tisak, platiti tiskaru i distribuciju. Najnoviji i sve popularniji način izdavanja knjige je digitalna knjiga, odnosno objava knjige na internetu. Izrada digitalne knjige je nekoliko puta jeftinija od klasičnog tiskanja knjiga. Digitalne knjige koje su objavljene na Internet portalima koji imaju sustav ISBN (međunarodni standardni knjižni broj) pravno su izjednačene sa tiskanim knjigama, odnosno priznaju se kao objavljena djela.

Prednosti digitalne knjige u odnosu na papirnate knjige: navigacija i snalaženje u knjizi bitno su jednostavniji, stranice se listaju na sličan način, a svaka knjiga posjeduje i mogućnost printanja čime ju uz vrlo malo potrošenog novaca i vremena možete na jednostavan način pretvoriti i u običnu papirnatu knjigu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh