logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako izračunati mirovinu, informativni izračun mirovine

30/07/2012

Kako izračunati mirovinu? Često si postavljamo to pitanje, a ne znamo odgovor. Na stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje postoji mogućnost za informativni izračun mirovine.

Kako izračunati mirovinu? Često si postavljamo to pitanje, a ne znamo odgovor. Na stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje postoji mogućnost za informativni izračun mirovine.

Mirovina se izračunava tako da se mirovinski faktor pomnoži s aktualnom vrijednošću mirovine i osobnim bodovima. Ukoliko ste osigurani u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (ili ste svojstvo osiguranika imali ranije), a želite saznati kolika bi bila visina vaše mirovine u ovoj ili sljedećoj godini, na internet stranici HZMO-a kliknite na «Unos podataka potrebnih za informativni izračun«. Klikom  na „«Unos podataka potrebnih za informativni izračun« možete zatražiti izračun: starosne mirovine, prijevremene starosne mirovine, starosne mirovine bez ispunjenih uvjeta. Ako ste već ranije zatražili izračun mirovine, kliknite na «Pregled izračuna«. Klikom  na «Pregled izračuna« možete vidjeti jedan ili više datuma na koje je mirovina izračunata. Klikom na  pojedini datum možete vidjeti izračun mirovine na odabrani datum te podatke o  plaćama, osnovicama i naknadama na temelju kojih su utvrđeni vrijednosni bodovi za pojedinu godinu i izračunata mirovina.

Da biste koristili informativni izračun mirovine na stranicama HZMO-a morate imati korisničko ime i lozinku. Korisničko ime i lozinku možete dobiti osobnim dolaskom na šalteru  najbliže područnoj službe, ispostave ili  Središnje službe zavoda uz predočenje osobne iskaznice ili putovnice ili poštom (uz zahtjev je potrebno je priložiti i presliku osobne iskaznice).


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh