logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako izračunati plaću

29/02/2012

Želite li sami izračunati svoju plaću, odnosno onaj iznos koji ćete dobiti na kraju mjeseca za odrađeni posao, evo kako izračunati plaću.

Želite li sami izračunati svoju plaću, odnosno onaj iznos koji ćete dobiti na kraju mjeseca za odrađeni posao, evo kako izračunati plaću.

Počnimo od bruto plaće, dakle od bruto plaće oduzimamo 20%(tj. 15% + 5%) za mirovinsko osiguranje, te dobijemo osobni dohodak na koji obračunavamo osobno odbitak. Tada dobivano poreznu osnovicu od koje oduzimamo porez i prirez. Nakon oduzimanja poreza i prireza dobivano neto plaću tj. onaj iznos koji dobivamo na kraju mjeseca. Na bruto plaću se još obračunava doprinos za zdravstveno, doprinos za slučaj ozljede, doprinos za zapošljavanje (ukupno 17,2%).

Kada zbrojimo bruto plaću i doprinose na bruto (17,2%) dobijemo ukupni trošak plaće, odnosno ono što poslodavac plaća za radnika.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh