logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako izračunati popust, popust na gotovinu

02/07/2012

Jedan od načina kako uštedjeti je kupovina za gotovinu jer često je prisutan i popust na gotovinu. No, kako izračunati popust?

Jedan od načina kako uštedjeti je kupovina za gotovinu jer često je prisutan i popust na gotovinu. No, kako izračunati popust?

Ukoliko su u dućanu izražene cijene bez popusta, odnosno ako se navodi da se na izraženu cijenu ostvaruje popust primjerice na blagajni, na jednostavan način možete sami izračunati kolika je cijena nekog proizvoda sa popustom. Dakle, svi danas imamo kod sebe barem jedan mobitel, uz pomoć kalkulatora na mobitelu možemo brzo izračuna cijenu sa popustom, evo kako. Cijenu proizvoda pomnožite sa postotkom (recimo 20), te zatim taj iznos podijelite sa 100. Zatim broj koji ste dobili je broj koji ćete trebati oduzeti od pune cijene (one koja piše na proizvodu). Broj koji ste dobili oduzimanjem je cijena koju ćete platiti na blagajni. Još jednostavniji način izračuna popusta je da od 100% oduzmite onaj postotak koliko je sniženje (primjerice, ako je 20% sniženje, onda: 100% – 20% = 80%, dakle plaćate 80% cijene).

Zatim cijenu koja piše na proizvodu pomnožite sa 80 i onda podijelite sa 100.  Dobiveni broj je cijena koju ćete platiti na blagajni.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh