logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako kontrolirati tremu

26/07/2013

Vjerojatno nema osobe koja se u životu nije susrela s osjećajem treme, straha koji se najčešće javlja kada smo izloženi pozornosti drugih ljudi. Kako kontrolirati tremu?

Vjerojatno nema osobe koja se u životu nije susrela s osjećajem treme, straha koji se najčešće javlja kada smo izloženi pozornosti drugih ljudi. Kako kontrolirati tremu?

Tako primjerice, ako morate održati govor ili prezentaciju pred nekim auditorijem može vas pogoditi trema, koja je gotovo uobičajena za mnoge glumce, pjevače ili glazbenike.

Takvog straha se teško u potpunosti osloboditi, ali se može i to u značajnoj mjeri ublažiti i smanjiti do te mjere da neće biti nikakva prepreka istupanju pred drugim ljudima. Tremu mogu imati učenici kad odgovaraju u školi ili studenti pred ispit.
Najbolji način kontroliranja treme je suočavanje s uzrokom zbog kojeg se ona pojavljuje, pa tako ako patite zbog velike treme pred javnim nastupom, ne odustajte od nastupanja.

Ako vam trema otežava kvalitetu života ili posao kojim se bavite, potražite stručnu pomoć. Danas postoje mnoge radionice na kojima možete naučiti zašto se trema javlja i na koji je način možete umanjiti I kontrolirati. Tremu možete kontrolirati promjenom načina razmišljanja i ponašanja te vježbama opuštanja i disanja.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh