logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako koristiti android market

29/01/2013

Google Android je prvi otvoreni operacijski sustav za mobilne uređaje (mobilni telefoni, tableti, netbook računala, Google TV) pokrenut od strane Google čiji je cilj ubrzati inovacije na području mobilnih operacijskih sustava, a samim time ponuditi krajnjim kupcima bogatije, jeftinije i bolje iskustvo korištenja. Kako koristiti android market?

Google Android je prvi otvoreni operacijski sustav za mobilne uređaje (mobilni telefoni, tableti, netbook računala, Google TV) pokrenut od strane Google čiji je cilj ubrzati inovacije na području mobilnih operacijskih sustava, a samim time ponuditi krajnjim kupcima bogatije, jeftinije i bolje iskustvo korištenja. Kako koristiti android market?

Android Market je Googleov online dućan aplikacija, a u svibnju ove godine dodana su još dva nova izbornika, uz postojeće Apps i Games, dodani su Books – izbornik namijenjen pronalasku e-knjiga i Movies – izbornik namijenjen pronalasku filmova. Dodane su i dvije nove top liste Staff pics odnosno aplikacije odabrane od strane Googlea te Editor’s Choice odnosno izbor urednika.
Aplikacije na android market mogu samostalno dodavati programeri iz cijeloga svijeta, a s druge strane korisnici zainteresirani za te aplikacije mogu ih kupovati.

Programeri moraju posjedovati Google korisnički račun te kod prve prijave na Android Market potrebno je uplatiti određeni iznos novca na ime registracije. Google na stranicama za programere nudi čitavi niz uputa i zadataka koje treba obaviti prije objavljivanja same aplikacije. Prodaja komercijalnih aplikacija zasada je dostupna iz 29 zemalja u 13 različitih valuta. Cijene aplikacija kreću se od 99 centi do 200 američkih dolara, a prodavatelji dobivaju 70 posto cijene aplikacija. Sa ostalih od 30 posto financiraju se pružatelji usluga za online plaćanje, dok Google ne uzima svoj udio od prodaje aplikacija.

Android Market neprestano se usavršava pa je tako dizajn unaprijeđen omogućujući jednostavnije i informativnije kupovanje. U Market su ubačene filmovi i knjige, a dovoljno je učitati Videos aplikaciju te prepustiti brigu Googleu. Sinkroniziranje, download i sve ostalo je nešto o čemu korisnik neće morati voditi računa. Slično vrijedi i za knjige, a oboje je povezano s korisnikovim Google računom i samim time dostupno na svim korištenim uređajima.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh