logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako kupiti avionsku kartu preko interneta

24/05/2013

Planirate putovanje avionom i morate kupiti avionsku kartu. Pitate se kako kupiti avionsku kartu preko interneta. Najbolji i najjednostavniji način je kupnja avionske karte preko interneta, na kojem možete pronaći veliki broj ponuda različitih agencija i avio kompanija.

Planirate putovanje avionom i morate kupiti avionsku kartu. Pitate se kako kupiti avionsku kartu preko interneta. Najbolji i najjednostavniji način je kupnja avionske karte preko interneta, na kojem možete pronaći veliki broj ponuda različitih agencija i avio kompanija.

Hoćete li odabrati neku od travel agencija ili pak avio kompanija, ovisi o destinaciji na koju putujete, vrsti i vremenskom razdoblju putovanja. Ukoliko ste vezani za određeni datum putovanja, najbolje je nekoliko tjedana prije provjeriti cijenu i rezervirati avionsku kartu. Cijenu uvjetuje vrijeme kupovanja karte prije samog leta, pa su tako najjeftinije one koje se kupuju najmanje dvadesetak dana prije putovanja, dok se približavanjem datuma putovanja cijena znatno povisuje.

Nakon što ste se odlučili za kupnju karte potrebno ju je rezervirati i potom izvršiti uplatu. Svaka avio kompanja na svojoj web stranici ima jednostavan program koji vas po koracima vodi do rezervacije i kupnje karte. Ako kartu ne kupujete odmah po rezervaciji, plaćanje treba izvršiti u za to određenim rokovima. Sve avio kompanije primaju kreditne kartice, od kojih su najčešće Visa, American Express, Master Card i Diners. Avio kompanija će prilikom vaše uplate provjeriti autorizaciju kartice, te vam na e-mail poslati potvrdu o kupljenoj avionskoj karti. Ovu potvrdu donosite sa sobom i predajte na uvid prilikom ukrcaja na dan leta.

Na karti osim imena i prezimena putnika, destinacije i datuma leta pišu i određeni uvjeti putovanja kao što su vremenski rok za eventualni povratni let, dozvoljena prtljaga, zrakoplovne takse itd.

Nakon što ste izvršili plaćanje, rezervacija karte se ne može otkazati ili promijeniti bez određene novčane naknade.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh