logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako kupiti fotoaparat i koji fotoaparat kupiti

03/10/2011

Pojavom digitalnih fotoaprata gotovo da nema obitelji koja nije u posjedu barem jednog. Niska cijena i jednostavno kopiranje fotografija na računalo bez potrebe za skupim razvijanjem filmova izazvala je pravu malu revoluciju na području fotografije.

Pojavom digitalnih fotoaprata gotovo da nema obitelji koja nije u posjedu barem jednog. Niska cijena i jednostavno kopiranje fotografija na računalo bez potrebe za skupim razvijanjem filmova izazvala je pravu malu revoluciju na području fotografije.

Na tržištu postoji velik izbor fotoaprata. Jeftiniji primjerci mogu se kupiti već za par stotina kuna, dok se oni profesionalni prodaju za nekoliko destaka tisuća kuna. Ako ste u nedoumici koji fotoaparat kupiti najprije morate odrediti prioritete za što će vam on korisiti. Ako je primarna upotreba fotoaparata slikanje obiteljskih proslava i povremeno korištenje onda ne trebate trošiti puno novaca. Izbor nekog poznatijeg proizvođača i cijena do 2000 kuna sasvim će zadovoljiti sve vaše potrebe. Ako imate veće ambicije i planirate fotoaparat koristiti za fotografiranje gradova na putovanjima ili prirode cijena opreme malo raste.

Naime, u ovoj skupini se nude poluprofesionalni fotoaparati čija je cijena između 4 i 5 tisuća kuna. Kupci često rade grešku i odabiru najjeftinije DSLR aparate, a to se kasnije često pokaže kao velika pogreška. Naime, ovakva vrsta aparata zahtijeva dodatna ulaganja u razne objektive da bi s njima radili dobre fotografije pa se cijena kasnije može popeti i na dvadesetak tisuća kuna. Znači, u ovoj skupini je ipak bolje uzeti poluprofesionalan aprat s dobrim optičkim zumom i kvalitetnom lećom jer će garantirano raditi bolje fotografije od na prvi pogled boljih DSLR-ova.

Ako pak imate ambicije za profesionalnim fotografiranjem od kojeg planirati kasnije i zarađivati onda je svakako izbor neki od SLR uređaja s dodatnim objektivima ovisno o potrebi. Cijena ovakve opreme često je iznad dvadesetak tisuća kuna pa dobro razmislite prije kupovine i koliko će trebati vremena da povratite barem dio investicije koje ste uložili u aparat i opremu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh