logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako kupiti stan bez agencije

24/05/2013

Kupnja stana je vrlo ozbiljan poduhvat u životu pa je u ovu investiciju potrebno krenuti s puno strpljenja i odgovornosti. Kako kupiti stan bez agencije?

Kupnja stana je vrlo ozbiljan poduhvat u životu pa je u ovu investiciju potrebno krenuti s puno strpljenja i odgovornosti. Kako kupiti stan bez agencije? Stan je moguće kupiti i bez agencija koje se bave posredovanjem pri kupnji i pronalaženjem odgovarajućih nekretnina.

Ako se odlučite na kupnju bez posredovanja agencije, morat ćete uložiti više vlastitog slobodnog vremena kako biste pronašli odgovarajući stambeni prostor. No, i prilikom korištenja usluga neke agencije, potraga za stanom se može produljiti na više mjeseci. S tim jednostavno morate računati, jer pronaći nekretninu koja će zadovoljiti sve vaše potrebe i kriterije nije lagan zadatak.

Prednost kupnje stana uz posredovanje agencije je u tome što se one bave svom mogućom papirologijom potrebnom pri kupnji stana, dok kupnja stana bez agencije znači da ćete se tim morati pozabaviti sami. No, ipak nije preporučljivo upuštati se u to bez stručne osobe, pa je najbolje pri kupnji stana angažirati odvjetnika. Za usluge odvjetnila morat ćete izdvojiti nešto više novaca, ali barem možete biti sigurni da vas nitko neće prevariti ili dovesti u neugodnu situaciju. Dakle, u svakom slučaju razmislite o angažmanu odvjetnika.

Nakon odabira stana slijedi skupljanje i provjera dokumenata, sklapanje predugovora i kupoprodajnog ugovora, provjera režija, isplata novca, tabularna izjava, prijava poreza, prebacivanje računa i prijava vlasništva.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh