logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako kupiti stan na kredit

09/01/2012

Kupnja stana na kredit mnogima je jedini način za rješavanje stambenog pitanja. Kako kupiti stan na kredit? Postoji točno određena procedura koju treba proći kako bi se realizirao stambeni kredit.

Kupnja stana na kredit mnogima je jedini način za rješavanje stambenog pitanja. Kako kupiti stan na kredit? Postoji točno određena procedura koju treba proći kako bi se realizirao stambeni kredit.

Prije nego što počnete tražiti stan otiđite do banke kako biste saznali koliki kredit vam banka odobrava. Prema propisima svake pojedine banke određuje se kreditna sposobnost tražitelja kredita, a prema tome i iznos koji možete dobiti. Kod kupovanja stana vodite računa o tome koliko još novca trebate uložiti u opremanje ili eventualno preuređivanje. Ako kupujete stari stan provjerite u kakvom su stanju instalacije, kakvo je grijanje u stanu, kakva je stolarija, kakvi su zidovi u stanu, kakve su sanitarije… To su stvari na kojima možete spustiti cijenu stana, ali i izgubiti jer ponekad obnavljanje tih stvari košta i puno više nego što ste planirali.
Kada pronađete stan koji odgovara svim vašim zahtjevima tada otiđite do banke i krenite sa sakupljanjem dokumentacije za realiziranje kredita. Što ćete sve morati skupiti ovisi od toga gdje ste zaposleni d.o.o, d.d., državna firma ili ste u mirovini.

Primjerice, zaposleni u društvima s ograničenom odgovornosti vjerojatno će trebati prikupiti sljedeće dokumente:
1. zadnje tri platne liste (ovjerene i potpisane)
2. IP obrazac ( ovjeren i potpisan )
3. kopija osobne iskaznice obostrano,
4. ovjeren zahtjev za kredit
5. bon 2 – ne stariji od 15 dana
6. bon 1
7. potvrda od Regosa o plaćenim doprinosima.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh