logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako kupiti zlato – 1 unca zlata

11/04/2012

Odlučili ste se ulagati u zlato, zanima vas kako kupiti zlato i kolika je težina 1 unca zlata.

Odlučili ste se ulagati u zlato, zanima vas kako kupiti zlato i kolika je težina 1 unca zlata.

Plemeniti metali se smatraju klasičnim načinom zaštite vrijednosti imovine od inflacije i drugih rizika, naročito u ekstremnim okolnostima (npr. ekonomska kriza). Zbog toga nije loše dio imetka pretvoriti u zalihu zlata ili neke druge visokocijenjene kovine. Obično se kao dobra mjera za taj udio oko deset posto vrijednosti imovine. Iako je stabilnije i pouzdanije od mnogih drugih, ulaganje u zlato nije bez rizika. Cijena je podložna značajnim oscilacijama, što znači da treba paziti kad se kupuje, a kad prodaje. Pri kupnji treba voditi računa o razini čistoće kovine, a potrebno je osigurati i mjesto na kojem ga možete sigurno pohraniti. Prepreka je to što hrvatski zakoni zlato smatraju luksuznom robom, pa se na uvoz plaćaju carina, trošarine i PDV. Želite li ulagati u zlato, na raspolaganju su vam dva osnovna načina,  kupovina poluga ili zlatnika i kupovina udjela u investicijskim fondovima koji ulažu u zlato. Standardna mjera za težinu plemenitih metala je unca, pa tako 1 unca zlata iznosi 31,1035 grama, pola unce 15,5517 grama, četvrt unce 7,7759 i jedna desetina unce iznosi 3,11035 grama.

Kada se raspitujete o cijeni zlata najčešće se navodi samo cijena a ne i težina, što znači da se govori o cijeni jedne unce.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh