logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako napisati dopis

05/04/2012

Zanima vas kako napisati dopis, bez obzira kome šaljete i u koju svrhu postupak je isti.

Zanima vas kako napisati dopis, bez obzira kome šaljete i u koju svrhu postupak je isti.

Ukoliko primjerice sastavljate poslovni dopis tada ga možete pisati na memorandumu na kojem su podaci o pošiljatelju: naziv tvrtke, djelatnost, ulica, broj, mjesto, broj telefona i telefaksa, broj žiro-računa, zaštitni znak. Mjesto i datum pišu se iza zaglavlja, datum je važan jer se od tog datuma utvrđuju nastale poslovne obaveze. Slijedeći korak je adresa primatelja naziv tvrtke, djelatnosti, odredište, ulica, broj, poštanski broj. Naslov dopisa ili predmet predstavlja kratak sadržaj poslovnog pisma. Sadržaj dopisa počinje sa pozdravom tj. oslovljavanjem osobe kojoj je dopis namijenjen (najčešće sa “Poštovani…”). Slijedi kratak uvod koji mora biti sastavljen tako da osnovni sadržaj pisma poveže s osnovnom namjerom poruke. Sadržaj dopisa je ništa drugo nego bit pisma, koji mora biti jasan i bez dvosmislene formulacije. Zaključak je cilj kojim se naglašava sam sadržaj i zaokružuje cjelinu. Slijedi pozdrav odnosno uljudni oproštaj s primjerice poslovnim partnerom. Potpis je sastavni dio pisma koji pismu daje značenje službenog dokumenta.

Na kraju se navode prilozi tj. dokumenti koji se prilažu uz pismo, navode se ispod sadržaja pisma s lijeve strane: prilog br. 1, prilog br. 2 itd.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh