logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako napraviti dobru prezentaciju

02/05/2012

Trebate napraviti prezentaciju, a ne znate kako napraviti dobru prezentaciju.

Trebate napraviti prezentaciju, a ne znate kako napraviti dobru prezentaciju.

Prije izrade prezentacije dobro je isplanirati cjelokupnu temu (što ćemo prezentirati, sastavite naslove i podnaslove). Dobro razmislite na koji ćete način prezentirati prezentaciju širem krugu slušatelja. 
Prezentacija mora obvezno imati uvod u kojem navodite temu, a na kraju mora imati zaključak u kojem sumirate iznesene podatke. Podaci u prezentaciji moraju teći logičnim slijedom, a na slajdove pišite samo nužne informacije, ostalo dodajte usmenim izlaganjem.

Tekst pišite u natuknicama, a na slajdove ne stavljajte više od šest natuknica. Veličina slova treba odgovarati važnosti informacija, tj. ako je informacija važnija, veličina je slova veća. Koristite fotografije, tablice i grafikone kako bi tekst bio razumljiviji, slike su efektan način vizualizacije informacija i ljudi ih duže pamte. Prilikom izlaganja prezentacije zapamtite da ste vi jednako bitni za prezentaciju koliko i vaši slajdovi, stoga govorite razumljivo, glasno, pripazite na poštapalice i općenito na govor tijela. Obratite pozornost na vremensko trajanje prezentacije, presporo izlaganje postaje monotono, a prebrzo može dovesti do nerazumijevanja.

Razmislite kad želite da vam se postavljaju pitanja, u toku ili na kraju prezentacije, i na to upozorite publiku kako vas ne bi prekidali ako vi to ne želite. Posljednjim slajdom zahvalite publici na pozornosti.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh