logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako napraviti sadržaj u wordu

11/05/2012

Kako napraviti sadržaj u wordu? Najprije je potrebno isplanirati samu koncepciju dokumenta za koji ćete izraditi sadržaj.

Kako napraviti sadržaj u wordu? Najprije je potrebno isplanirati samu koncepciju dokumenta za koji ćete izraditi sadržaj.

Naime, potrebno je kompletan dokument (tekst dokumenta) podijeliti na glavne teme, podteme, stavke (naslov1, naslov2, naslov3 itd). Kada smo isplanirali sve teme i podteme, vršimo unos tekstova za teme. Prvi list dokumenta ostavlja se prazno kao naslovna stranica ili odmah upisuje naslov. Na drugi list stavlja se sadržaj (kazalo), na treći list stavlja se naslove i tekstove, obično se počinje sa Uvodom. No prije početka pisanja naslova potrebno je podesiti brojeve stranica. Sa tekstualnog izbornika Worda u grupi naredbi “Umetanje” aktivirate naredbu “Brojevi stranica”. U novootvorenom prozoru “Brojevi stranica” podesite parametre za “Položaj broja” stranica i “poravnavanje”, te isključite “Pokaži broj na prvoj stranici” kako na naslovnoj stranici ne bi broj. Nakon toga kliknite na gumb “Oblikuj” nakon čega vam se otvara dijaloški prozor “Oblik broja stranice” na kojem odaberite opciju “Počni od” i upišite broj 0 (nula). Sada ste podesili brojanje stranica. Slijedeći korak je pisanje naslova prve teme. Jednostavno napišite naslov teme kao običan tekst bez oblikovanja npr. UVOD. Nakon upisa pritisnite Enter za prijelaz u novi red, odnosno početak novog odlomka, te nastavite s upisom teksta vezanog uz naslov ili upišite podnaslov teme pa pritisnite Enter, pa onda tekst i tako redom. Kada smo upisali sve naslove, podnaslove tema i sve tekstove vezane uz njih, sada se treba odrediti stilovi za svaku razinu naslova. Prve i osnovne teme označite stilom NASLOV1 tako što ćete obilježiti samo tekst ili red u kojem se nalazi naziv teme. Potom sa izbornika “Oblikovanje” kliknite na padajući izbornik da otvorite stilove. Slijedi selektiranje (obilježavanje) teksta podnaslova na razini 2, to su naslovi dijelova glavne teme. Opet klikom na padajući izbornik “Stila” i kliknite na NASLOV2 i tako nadalje za razinu 3 za naslove dijelova razine 2 kako bi dobili “pod-podnaslov3″ itd. Nakon što ste selektirali sve naslove, podnaslove itd. ostaje vam odrediti druge parametre izgleda oblika pojedinih razina. To se radi na slijedeći način, selektiramo prvo razinu 1 (cijeli red ili tekst teme) a potom u tekstualnom izborniku aktivirajte grupu naredbi Oblikovanje – “Stilovi i oblikovanje”.

Sada će vam se u desnom dijelu prozora otvoriti novi dijaloški prozor pod nazivom “Stilovi i oblikovanje” gdje ćete odmah uočiti da ste pozicionirani na stil “Naslov1″, obzirom da imate više naslova na razini jedan u gornjem okviru, odnosno ispod njega kliknite na gumb “Odaberi sve” i Word će odabrati sve naslove u dokumentu na razini 1 koje ste oblikovali za taj stil i razinu. Sada se izrađuje sadržaj za kompletni dokument. Prvi korake je kliknuti na početak stranice na kojem će se nalaziti Sadržaj. Potom u tekstualnom izborniku kliknite na grupu naredbi “Umetanje” – “Reference” – “Indeks i tablice”.

I na kraju, u novootvorenom prozoru “Indeks i tablice” kliknite na gumb “U redu” i time ste završili sastavljanje Sadržaja.


komentar(a)



..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh