logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako očistiti računalo – očistite računalo od prašine

27/06/2014

Računalo je potrebno temeljito očistiti nekoliko puta godišnje, kako nebi došlo do pregrijavanja ili oštećenja.

U gotovo svakom kučištu računala nalazi se prašina koja se nakuplja mjesecima ventilacijom zraka unutar kućišta. Prašina može biti uzrok usporavanja i pregrijavanja računala, a samim time može izazvati određene tehničke poteškoće, te u najgorem slučaju prestanak rada računala. Kako bi se to izbjeglo potrebno je redovito i temeljito očistiti računalo iznutra.

Kučište je potrebno očistiti pažljivo i nježno kako nebi oštetili sitne dijelove i postigli suprotni ili još gori efekat. Za čišćenje potrebna je mekana krpica (najbolje neka je u potpunosti suha), zatim usisavač ili kompresor,. Prašinu je najbolje pokupiti ususavačem ili ispuhati kompresiranim zrakom, no pažljivo i neka je jačina namještena na najmanju razinu. Kada se ispuše ili usisa sva prašina po kučištu i ventilatorima, potrebno je krpicom lagano pobrisati cijelu unutrašnjost.

Osim samog kučišta potrebno je očistiti i pobrisati monitor, tipkovnicu, miš, printer i ostale vanjske djelove. Miš i monitor također lagano pobrišite mekanom krpom, a tipkovnicu možete također ispuhati kompresiranim zrakom jer se ispod svake tipke navuče prašina i mrvice koje su teško dostupne.

Održavajte kučište čistim i urednim, kako nebi došlo do pregrijavanja ili oštečenja računala.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh