logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako očistiti srebro i čišćenje srebrnog nakita i srebrnog posuđa

26/08/2011

Čišćenje srebrnog nakita i srebrnog posuđa potrebno je s vremena na vrijeme, zato treba znati kako očistiti srebro i to kod kuće.

Čišćenje srebrnog nakita i srebrnog posuđa potrebno je s vremena na vrijeme, zato treba znati kako očistiti srebro i to kod kuće.

Potamnjeli srebrni nakit očistite limunom ili ga namočite u vodu u kojoj ste otopili sodu bikarbonu. Čvrsto trljajte svaki komad nakita, a zatim ga osušite mekom suhom krpom ili komadićem vate.
Filigranski srebrni nakit očistite mješavinom alkohola i pudera. Čvrsto četkom utrljajte tu mješavinu u sve udubine nakita, a zatim iščetkajte i izglačajte čistom krpom.
Da vam srebrni nakit ne bi tamnio, držite ga u plastičnoj vrećici.

Dok, srebrni pribor za jelo treba nakon upotrebe odmah oprati i osušiti mekom krpom. Za srebro je osobito važno da se pažljivo pohrani. Za to je vrlo prikladna posebna ladica za pribor. Takvu ladicu treba oblijepiti posebnim samoljepivim velurom i u njoj napraviti odjeljke za pojedine dijelove pribora i prekriti ga impregniranim pustom kako bi se spriječilo da srebro potamni.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh