logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako odabrati posao

17/12/2012

Zanimanje kojim ćemo se baviti odabiremo tijekom školovanja, a neki čak i u najranijoj dobi. Kako odabrati posao? No, ponekad poslovni tijek života krene u nekom sasvim drugom smjeru pa radimo na najneočekivanijim radnim mjestima.

Zanimanje kojim ćemo se baviti odabiremo tijekom školovanja, a neki čak i u najranijoj dobi. Kako odabrati posao? No, ponekad poslovni tijek života krene u nekom sasvim drugom smjeru pa radimo na najneočekivanijim radnim mjestima.

Obzirom da mnogi u Hrvatskoj muku muče s tim kako pronaći posao, a mladi koji su tek završili školovanje uglavnom sanjaju o odlasku u inozemstvo, pitanje “Kako odabrati posao” čini se pomalo nerealno.
Ipak nije svejedno kako odabiremo posao i radno mjesto pa je prije pregledavanja natječaja za posao i slanja molbi potrebno odrediti osobne ciljeve, visinu zarade, opis radnog mjesta, lokaciju poslodavca zbog eventualnog putovanja na posao. Dobra poslovna ponuda uključivala bi posao koji zadovoljio sve ove gore navedene elemente. Naime, dobra zarada ne mora uvijek biti na prvom mjestu ako se to radno mjesto ne uklapa u osobni cilj ili opis radnog mjesta, a niti ne zadovoljava ostale kriterije. Ne prisiljavajte se raditi nešto što ne volite, a pogotovo ne posao za koji niste dovoljno sposobni, vješti ili educirani.

Prilikom odabira posla svakako vodite računa i o pogodnostima koje poslodavac nudi. Zapitajte se možete li na tom radnom mjestu dobiti priliku za nastavak školovanja i usavršavanje, poslovna putovanja, mogućnost stalnog zaposlenja, mogućnost napredovanja, godišnji odmor, povećanje plaće itd.

Razmislite i o mogućnostima preseljenje ili putovanja na posao te koliko bi vam se to isplatilo ne samo financijski, nego koliko bi vam taj posao predstavljao svojevrsno ulaganje u samog sebe.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh