logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako odabrati povoljni sustav grijanja

29/09/2014

Odaberite najpovoljniji sustav grijanja, ovisno o geografskoj lokaciji i vašim mogućnostima.

Kada gradimo kuću ili samo ugrađujemo grijanje u već postojeću vrlo je važno dobro razmisliti o onom koje bi nam bilo najpovoljnije. Odabir ponajviše ovisi o geografskoj lokaciji i o samim mogućnostima, jer ukoliko na primjer živimo u gradu vrlo vjerojatno nam je jedan od izbora gradski plin koji spada u skuplje sustave, no ukoliko živimo u selu ili izvan grada imamo više mogućnosti koje su povoljnije.

S obzirom da je cijena svih energenata u stalnom porastu savjetuje se da se razmotri primjena sustava koji iskorištavaju obnovljive izvore energije kao što su na primjer solarni kolektori ili biomasa, samim time ćemo uštedjeti i pridonjeti očuvanju okoliša. U zimskim mjesecima cijena troškova energenata iznosi i ¾ ukupnih troškova i upravo je to razlog da odaberemo povoljniji sustav grijanja. Kada živimo u manjim mjestima, nemamo mogućnost za gradski plin, no tu su nam ponđene druge, povoljnije opcije poput grijanja na drva, lož ulja, grijanje na pelete, na struju, na solarne panele ili biomasu. Neki od ovih prijedloga su povoljniji, neki skuplji, no to sve ovisi o tome kakve su vaše mogućnosti, na primjer ukoliko imate drva ili šumu povoljnije vam je grijanje na drva. Razmislite dobro prilikom odabira načina grijanja, napravite proračune kakav način grijanja bi vam bio najjednostavniji i najpovoljniji.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh