logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako otvoriti OPG i koliko košta

06/09/2012

Ne znate kako otvoriti OPG i koliko košta otvaranje OPG-a. Upis obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva vrši se u uredu za poljoprivredu – ovisno o prebivalištu sa osobne iskaznice nositelja OPG-a.

Ne znate kako otvoriti OPG i koliko košta otvaranje OPG-a. Upis obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva vrši se u uredu za poljoprivredu – ovisno o prebivalištu sa osobne iskaznice nositelja OPG-a.

Za upis OPG-a od dokumentacije je potrebno priložiti preslike osobnih iskaznica nositelja i članova OPG-a, presliku žiro računa iz poslovne banke. Posjedovni list iz katastra za zemlju i posjed za koji je vezan posao, koji će se obavljati u sklopu OPG-a (70,00 kn) ili gruntovni izvadak iz gruntovnice (20,00 kn). Isto tako potrebno je priložiti obrazac – upisnik (može se kupiti n Narodnim novinama), u sklopu upisnika nalazi se izjava o nositelju koju je potrebno ovjeriti od strane nositelja i svih članova gospodarstva (ukoliko ima članova). Uz navedenu dokumentaciju potrebno je priložiti i državne biljege u iznosu od 70,00.
Zatim potrebno je otvoriti poslovni račun u banci, odnosno otvoriti žiro račun koji glasi na nositelja OPG-a, te potrebno odabrati knjigovodstveni servis koji će vam obavljati računovodstvene usluge. Zatim potrebno je izraditi pečat, pečat se može izraditi u trenutku kada započnete s obavljanjem djelatnosti u sklopu OPG-a , a to je u trenutku upisa u porezni registar. Cijene izrade pečata ovise o veličini i vrsti pečata. Prema tome pečat možete izraditi za 170 kuna, ali i za 500 kuna ovisi o tome koju vrstu odaberete.

Slijedi prijava u poreznu upravu (u roku od 8 dana od dana početka rada), zatim slijedi prijava na HZZO i HZMO u roku od 8 dana. Za otvaranje OPG-a (ubrojimo li i troškove obrazaca i tiskanica) potrebno je izdojiti između 300 do 600 kuna.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh