logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako otvoriti zaštićeni račun

10/01/2012

Kako bi se od ovrhe zaštitio zaštićeni dio plaće FINA otvara poseban zaštićeni račun za one nad kojima se provodi ovrha. Kako otvoriti zaštićeni račun?

Kako bi se od ovrhe zaštitio zaštićeni dio plaće FINA otvara poseban zaštićeni račun za one nad kojima se provodi ovrha. Kako otvoriti zaštićeni račun?

Kako bi osoba nad kojom se provodi postupak ovrhe osigurala da mu u postupku ovrhe neće biti ustegnuta i sredstva zaštićena od ovrhe mora ispuniti i poslati u FINA poslovnicu obrazac: Obavijesti primanjima, naknadama i iznosima koji su izuzeti od ovrhe. Nakon toga će FIMA obavijestiti banku koja će otvoriti poseban račun za uplatu sredstva koja su zaštićena od ovrhe. Zaštićena primanja su primanja utvrđena Ovršnim zakonom, izuzeta od ovrhe nad novčanim sredstvima, primjerice, porodiljna naknada, naknada s burze, dječji doplatak i slično.

Dakle, banke otvaraju račune posebne namjene u svrhu isplate zaštićenog primanja isključivo po nalogu Fine.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh