logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako otvoriti žiro račun – žiro račun i porez

16/08/2011

Način kako otvoriti žiro račun ovisi o pravilniku svake pojedine banke. Kako su povezane uplate na žiro račun i porez?

Način kako otvoriti žiro račun ovisi o pravilniku svake pojedine banke. Kako su povezane uplate na žiro račun i porez? Naime, sve što dođe na žiro račun obavezno se prijavljuje u prijavi Poreza na dohodak.

U principu za otvaranje žiro računa bit će vam potrebna identifikacijska isprava i to osobna iskaznica ili putovnica za domaće fizičke osobe, dok za strane fizičke osobe je to najčešće putovnica. Bez te identifikacijske isprave nećete moći otvoriti račun.
No, ukoliko otvarate račun za neke posebne namjene, primjerice, za obrt tada sa sobom morate uzeti rješenje o obrtu i štambilj obrta.

Naime, žiro račun banka otvara i domaćim i stranim fizičkim osobama sukladno propisima i to kada ostvaruju dohodak od obavljanja povremene djelatnosti. Na temelju Ugovora o žiro računu banka otvara i vodi žiro račun.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh