logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako pametno kupovati – sniženja i rasprodaje

08/08/2011

Kako pametno kupovati i ne pretjerati u kupovini? Sniženja i rasprodaje su prilika za pametnu kupovinu, ali uz veliki oprez.

Kako pametno kupovati i ne pretjerati? Sniženja i rasprodaje su prilika za pametnu kupovinu, ali uz veliki oprez.
Budite svjesni činjenice da odlazak u kupovinu može ostaviti velike posljedice na vaš kućni budžet, a možete ih osjećati mjesecima kasnije. Stoga nemojte gubiti razum i dva puta razmislite prije nego nešto kupite – je li vam to baš potrebno?
Iako odjeća i obuća nisu namirnice, prije nego što odete u kupovinu dobro razmislite i napravite popis stvari koje vam doista trebaju. Obiđite nekoliko trgovina prije nego se odlučite za kupovinu odabranog predmeta. Nikad ne kupujte odmah jer se ponekad cijene od trgovine do trgovine poprilično razlikuju.
Kada i nađete odjevni predmet koji vam se sviđa, postavite si pitanje: Treba li mi to doista? Ako se taj odjevni predmet nalazi na vašem popisu, onda ga vjerojatno i trebate, a ako ne krenite dalje u potragu za potrebnim stvarima.
No, ako se i nalazi na vašem popisu ne znači da ga i morate kupiti. Pogledajte kolika je cijena i je li to stvarno prihvatljivo za kupovinu i nemojte se dati zavarati velikim natpisima o sniženjima i rasprodajama. Ako niste sigurni u neki komad odjeće ili obuće čak i nakon što ga probate, radije ga nemojte kupiti.
Sa sobom u kupovinu isključivo nosite gotovinu jer tako nećete moći potrošiti i novac koji vam treba za nešto drugo. Kupovina karticama može dovesti u situaciju nekontrolirane potrošnje.
I na kraju pažljiv birajte društvo za odlazak u kupovinu, izbjegavajte osobe koje su ovisnici o kupovini i koji će vas samo poticati na trošenje.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh