logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako poboljšati komunikaciju i pravila komuniciranja

17/01/2012

Vještina komuniciranja je osobito važna kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Kako poboljšati komunikaciju pomoći će pravila komuniciranja.

Vještina komuniciranja je osobito važna kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Kako poboljšati komunikaciju pomoći će pravila komuniciranja.

Nikada ne prekidajte svog sugovornika, pričekajte da on kaže sve što želi reći, a tek onda vi možete početi govoriti. Naučite slušati svog sugovornika. Kada o nečemu govorite isključivo se držite teme i izbjegavajte nepotrebne detalje koji nisu bitni za priču. Pitanja postavljajte jedno po jedno i uvijek čekajte odgovor na pitanje prije nego što postavite sljedeće pitanje. Ne odgovarajte na pitanje postavljanjem drugog pitanja. Nikada ne skačite s teme na temu, kada završite jednu temu počnite s drugom. Koristite jednostavne riječi i koristite kratke rečenice. U komunikaciji s drugim ljudima morate biti iskreni, ali to ne znači da morate reći sve što mislite. Zabranjeno je vrijeđanje i provociranje. Ponekad je bolje nešto i prešutjeti nego izgovoriti. Sami morate procijeniti što je primjereno reći, a što je bolje prešutjeti.

Pripazite na ton glasa kojim razgovarate jer on šalje mnoge poruke o vama. I na kaju nemojte biti kontradiktorni, pokušajte povezati informacije koje navodite.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh