logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako popraviti kućni budžet

17/01/2012

Kontroliranje troškova jednini je način kako popraviti kućni budžet. U vašem mjesečnom troškovniku sigurno se nalaze troškovi koji ozbiljno nagrizaju kućni budžet.

Kontroliranje troškova jednini je način kako popraviti kućni budžet. U vašem mjesečnom troškovniku sigurno se nalaze troškovi koji ozbiljno nagrizaju kućni budžet.

Prilikom sastavljanja popisa svih mjesečnih troškova obratite pažnju na to koliko trošite na ‘luksuze’. Primjerice, cigarete, kave, kazne, kladionica, lutrija, mobiteli, kazne, neplaniranu kupovinu… To su samo neke navike kojih se možete barem djelomično riješiti uz samokontrolu. Neplaniranu kupovinu možete spriječiti tako da svaki puta kada odlazite u kupovinu nosite sa sobom popis stvari koje morate kupiti. Držite se isključivo tog popusta i ne kupujte ništa što nije na popisu.

Ponekad je odlazak u kupovnu jedan od načina da se oraspoložite, ali sjetite se da će vas kupljen novi komad odjeće samo trenutno oraspoložiti, a oneraspoložiti kada pogledate račun. U kupovinu odlazite isključivo s gotovinom, a kreditne kartice ili vratite u banku ili držite kod kuće. Nikako ih nemojte nositi u novčaniku kako ne biste došli u napast i počeli ih koristiti. Imajte strpljenja i u vožnji, brzom vožnjom uštedjet ćete možda nekoliko minuta, a s druge strane izgubiti nekoliko stotina kuna. Ne ostavljajte automobil parkiran na neparkirnom mjestu jer ne trebate novu kaznu za parkiranje.

Mobiteli su veliki potrošači koji nagrizaju kućni budžet, stoga kontrolirajte svoje mjesečne troškove telefoniranja i koristite mobitel samo kada je to potrebno.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh