logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako pregovarati o plaći

30/05/2014

Pregovaranje o plaći ponekad je neizbježno. Naučite kako uspješno pregovarati o plaći.

Prije nego posjetite šefa razmislite za koji iznos plaće želite pregovarati. Analizirajte zahtjevnost i odgovornost vašeg posla, koliko dugo već imate tu plaću koju sad dobivate te što ste sve postigli na poslu od onda. Budite realni, nemojte tražiti povišicu ako ju niste zaslužili. Isto tako pazite da traženi iznos ne bude puno veći od trenutnog. Prvo istražite da li je uopće moguće tražiti povišicu (situacija u poduzeću, prihodi poduzeća, poslovanje). Nakon što ste sve to pripremili posjetite šefa (nemojte to raditi kada je velika gužva na poslu ili nešto slično) i bacite se na pregovore. Razgovor o tome bi trebao biti smiren i objektivan, a ishod mora biti dobar za vas ali i za poduzeće za koje radite.

Ako ste pozvani na razgovor za posao na kojem trebate pregovarati o plaći, informirajte se o visini prosječne plaće tog posla. Na temelju toga analizirajte koji mjesečni prihod možete tražiti od svog potencijalnog poslodavca. Ako je prosječni prihod u vašem gradu za poziciju, npr. konobara, 4000 kn, a vi ste početnik u tome, možete tražiti otprilike 3000 kn, ovisno o vještinama koje imate. Ako imate bogato iskustvo u tom poslu, možete tražiti veći iznos plaće od prosječnog, a koliko točno ovisi o dodatnim vještinama koje imate.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh