logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako prepoznati lažne eure – krivotvoreni euri

22/08/2011

Često se u opticaju pojave krivotvorene novčanice, pa tako i krivotvoreni euri. Treba znati kako prepoznati lažne eure.

Često se u opticaju pojave krivotvorene novčanice, pa tako i krivotvoreni euri. Treba znati kako prepoznati lažne eure.

Najbolje je da odmah čim primijetite da ste dobili ‘neobičnu’ novčanicu otiđete do najbliže banke kako bi vam provjerili valjanost te novčanice. Vrlo je važno da utvrdite jesu li novčanice krivotvorene kako se ne biste našli u vrlo neugodnim situacijama, a i da se izbjegne daljnje prenošenje tih novčanica.
Ponekad je krivotvorene novčanice nemoguće razlikovati uobičajenim metodama identifikacije krivotvorina, ne može ih otkriti ni ultraljubičasto svjetlo, a ponekad krivotvorina ima i reljefni otisak. No, vrijedi pokušati samo s preciznijim opipom papira na kojem je tiskana novčanica.

Primjerice, je li novčanica krivotvorena ili ne može se zaključiti na temelju vodenog znaka koji se može vidjeti kada novčanicu okrenemo prema jakom izvoru svjetla. Minijaturni trokuti s prednje i stražnje strane novčanice tvore slovo H kada je okrenemo prema jakom svjetlu. To je samo jedan od načina kako možete provjeriti jesu li novčanice u kunama krivotvorene.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh