logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako prepoznati srebro

01/03/2012

Pitate se kako prepoznati srebro budući da postoje uvjerljive imitacije srebrnog nakita koje nam se nude najčešće po privlačno niskim cijenama.

Pitate se kako prepoznati srebro budući da postoje uvjerljive imitacije srebrnog nakita koje nam se nude najčešće po privlačno niskim cijenama.

Kada kupujemo takav nakit dobro bi bilo provjeriti radi li se o pravom srebru. Možete napraviti test sa nitratnom kiselinom. Nanesite nekoliko kapi nitratne kiseline na površinu, a boja tekućine će vam reći kakvo je to srebro. Ako se tekućina pretvara u oblačno sive boje, to znači da je vaš komad nakita izrađen od srebra. Ako je zeleno, to znači da je samo posrebreno. Ipak, želite li saznati da je vaš srebrni nakit pravi ili koje je kvalitete, najsigurniji i najjednostavniji način je odlazak do ovlaštenih prodavatelja nakita tj. zlatara. Obzirom da je srebro premekano za izradu nakita dodaje mu se bakar kako bi se lakše obrađivao.

Takav srebrni nakit najčešće ima oznaku 929 ili 925, oznake su vrlo male pa je potrebno je povećalo kako biste vidjeli o kojoj se oznaci radi. Obzirom da je srebro mekano za izradu nakita dodaje mu se bakar kako bi se lakše obrađivao.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh