logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako pripremiti auto za zimu

23/11/2011

Zaleđene i skliske ceste svake zime zadaju mnogo problema vozačima koji nisu na vrijeme pripremili svoj automobil za zimske uvjete. Treba samo znati kako pripremiti auto za zimu.

Zaleđene i skliske ceste svake zime zadaju mnogo problema vozačima koji nisu na vrijeme pripremili svoj automobil za zimske uvjete. Treba samo znati kako pripremiti auto za zimu.

Među najvažnijim stavkama za pripremu automobila je tekućina za rashladne sustave motora vozila, odnosno antifriz. Savjetuje se da se antifriz svake tri do četiri godine preventivno mijenja zbog gubitka antikorozivnih svojstava same tekućine.
Zatim, za zimske uvjete vožnje potrebno je opremiti automobil kvalitetnim sredstvom za pranje vjetrobranskog stakla i sredstvo za odleđivanje automobilskih stakala i drugih površina.

Osim tekućine za pranje stakala, koja se ne smrzava na niskim temperaturama provjerite ispravnost brisača koji će očistiti cijelo staklo od raznih nečistoća. Obratite pozornost na akumulator, dijagnostičkim uređajem ispitajte napunjenost kapaciteta akumulatora i njegovo stanje pod opterećenjem, jer se tako može predvidjeti izdržljivost na niskim temperaturama. Uz zimske gume i lanci za snijeh sastavni su dio obavezne zimske opreme.

I na kraju provjerite kočnice automobila jer su one zimi presudne. Provjerite rade li ispravno i koči li svaki kotač jednako kako ne bi došlo do zanošenje automobila.

Nakon što ste provjerili stanje vašeg automobila za vožnju po zimskim uvjetima i opremili ga zimskom opremom možete krenuti na put.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh