logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako prodati mobitel

29/01/2013

Imate mobitel koji hoćete prodati, ali kako prodati mobitel? U svijetu se godišnje proda više od milijardu novih mobitela, a mobiteli sa svakim novim modelom nude nove funkcionalnosti, čime stari postaju „stare kante“ koje se više ne koriste ne samo zbog starosti ili zastarjelog dizajna nego i zbog neupotrebljivosti jer ne podržavaju nove servise i aplikacije.

Imate mobitel koji hoćete prodati, ali kako prodati mobitel? U svijetu se godišnje proda više od milijardu novih mobitela, a mobiteli sa svakim novim modelom nude nove funkcionalnosti, čime stari postaju „stare kante“ koje se više ne koriste ne samo zbog starosti ili zastarjelog dizajna nego i zbog neupotrebljivosti jer ne podržavaju nove servise i aplikacije. Iz tog razloga sve više raste broj odbačenih mobitela koji osim u ladicama završavaju i u smeću.

Zaljubljenici u tehnološke novotarije rado će svake dvije ili tri godine priuštiti novi mobitel dok će oni malo neosjetljiviji na tehniku stari mobitel koristiti do iznemoglosti. No, u svakom slučaju nameće se pitanje što s mobitelom kad ga prestanemo koristiti. Stare ili relativno stare mobitele koji još dobro rade možemo unovčiti prodajom preko oglasnika ili u trgovinama koje otkupljuju rabljene mobitele. No, obično ove trgovine zbog dijelova otkupljuju i mobitele koji više nisu u funkciji.

Dovoljno je samo da na internetskom pretraživaču otkucate “prodaja starih mobitel” pa će vam se izlistati mnoštvo ponuda za otkup starih i rabljeni mobitela od strane servisa i trgovina mobitelima. Osim toga, u oglasnicima možete pronaći i usluge besplatnog zbrinjavanja tehnološkog otpada. U nekim specijaliziranim trgovinama možete čak dobiti uslugu zamjene starog za novo, pa tako možete dobiti novi model mobitela za staru verziju istog modela.

Te tvrtke bave se recikliranjem starih mobitela ten a taj način sudjeluju u očuvanju okoliša i sprječavanju zagađenja, a vlasnici tih mobitela ujedno mogu dobiti novac za svoj stari mobitel ili pak dobiti sasvim novi mobitel.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh