logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako promijeniti PIN na tokenu

26/11/2012

Trebate promijeniti PIN na tokenu, ali ne znate postupak kako promijeniti PIN na tokenu. Token je uređaj nalik džepnom kalkulatoru koji banka ustupa klijentu na privremeno korištenje prilikom registracije za uslugu Internet bankarstva.

Trebate promijeniti PIN na tokenu, ali ne znate postupak kako promijeniti PIN na tokenu. Token je uređaj nalik džepnom kalkulatoru koji banka ustupa klijentu na privremeno korištenje prilikom registracije za uslugu Internet bankarstva. Prilikom odjave usluge klijent je dužan vratiti uređaj u podružnici u kojoj ga je zaprimio.

Numeričke tipke na tokenu omogućavaju korisniku unos PIN-a koji je nužan za uspješnu autorizaciju kod samog tokena. PIN je broj od četiri do osam znamenaka kojeg korisniku ustupa banka. Nakon prve autorizacije korisnik ima mogućnost promijeniti PIN za otključavanje uređaja. Token je zaštićen PIN-om koji je poznat samo korisniku te mu jamči siguran pristup njegovim računima. Pri svakom uključenju token generira jednokratnu lozinku za pristup usluzi.
Prilikom prvog uključivanja tokena uglavnom je potrebno promijeniti inicijalni PIN kojeg je dostavila banka.

1. Pritišće se tipka sa strelicom u donjem desnom uglu tokena
(poruka Novi PIN pojavit će se na ekranu)
2. Upisuje se četveroznamenkasti broj – inicijalni PIN koji se dobije od banke
3. Na zaslonu tokena javlja se poruka New PIN (Novi PIN).
4. Određuje se novi četveroznamenkasti broj – osobni PIN koji se ubuduće
koristi
5. Pojavljuje se poruka PIN CONF (PIN Confirmation – potvrda PIN-a). Još
jednom se upisuje osobni PIN.

Kod utipkavanja PIN-a u token smije se pogriješiti maksimalno tri puta. Nakon toga token se zaključava i ne može se koristiti toliko dugo dok se ne otključa, kod osoblja banke. Ukoliko se korisnik ne koristi sustavom duže vrijeme te se ne može prijaviti u sustav, potrebno je o tome obavijestiti zaposlenike banke koji će sinkronizirati token sa sustavom.Pin se može promijeniti u bilo kojem trenutku, a procedura je ista kao i kod prve promjene.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh